zondag 6 januari 2013

Geboortetaart

Ergens in april vorig jaar ging 's avonds om 10 uur de bel. Aangezien ik niet fit was lag ik in bed, mijn vriend zat bij de buren een verjaardag mee te vieren. Eigenlijk gaat bij ons nooit zo laat de bel. Ik vermoedde dat of mijn vriend de sleutel was vergeten (wat zeer onwaarschijnlijk is) of dat er iets belangrijks was. Toen ik de deur opende stonden mijn schoonzus en zwager stralend voor de deur. Ze hadden nieuws. Nou, dat was natuurlijk al snel te raden, getrouwd waren ze al, dat kun dus maar 1 ding betekenen. Een baby! Ze was op dat moment nog niet zo lang zwanger en of we het nog even voor ons konden houden. Uiteraard. Rond kerst zou ze uitgerekend zijn, de 23e om precies te zijn.
Al 2 weken zaten we in spanning hier thuis, wanneer zou de baby komen?! Ik wilde graag een weekendje weg maar mijn vriend zag dat helemaal niet zitten. Wat nou als de baby zou komen en wij zitten aan de andere kant van het land? Schattig toch, uiteraard zijn we niet weg geweest.

De 23e verstreek, alles rustig, kerst hebben we nog gezellig samen gevierd en de dagen erop was het ook nog rustig. Op 31 december stuurde ik mijn schoonzus en berichtje met de vraag hoe het ging. Geen reactie... Dat zei voor mij genoeg. Ik had helemaal in mijn hoofd dat ze die dag zou bevallen. Volgens mijn vriend kon het nog wel even duren. Rond een uurtje of 4 's middags ging de telefoon, ja hoor. Famke was geboren! Een paar uur later mochten we even komen kijken. Wat een prachtig meisje is het, erg klein en super schattig!

Als tante die dol is op bakken moet er natuurlijk wel een geboorte taart gemaakt worden.
Enthousiast ging ik aan de slag. In de mjam taart van deze zomer (www.mjamtaart.com) stond een super schattig konijntje gemaakt door Wendy Schlagwein (www.4theloveofcake.nl), deze wilde ik graag namaken. En al zeg ik het zelf, ik vind het goed gelukt.
Ik heb een bescuit gebakken en deze gevuld met aardbeienvlaaivulling en aardbeien botercrème. Ook heb ik hem afgesmeerd met deze botercrème. Daarna heb ik er lange vingers om heen gedaan. Lintje erom, geboorte muisjes erop en als laatst het konijntje.
Hierbij het eindresultaat:
Liefs,
Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten